web analytics

Mijn Stad Bergen op zoom - Objectief Bekeken

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Mijn Stad Bergen op zoom

Mijn stad, mijn stad is Bergen op Zoom ik ben er geboren en er gaat geen dag voor bij of ik denk aan haar. Mijn roots, ontsproten in een fijn straatje de Balsebaan waarvan de straat li zo stijl naar beneden liep,dat je met je zelf in elkaar gebouwde zeepkist op wieltjes van een oude kinderwagen heerlijk zonder trappen de straat af kon rijden. Mijn stad een herinnering die bij me blijft zolang ik leef.
Foto 1 Ouderlijke woning in de Balsebaan
Foto 2 De oude Watertoren nu monumentaal en buiten gebruik was vroeger zeer in trek voor het spelletje verstoppertje.
Foto 3 Brasserie De Heidetuin, voorheen Lievenshove een tehuis voor moeilijk opvoedbare kinderen, ik had daar een vriend die bij me op school zat.
Foto 4 De Stalen Brug gemaakt van (u raadt het) staal een brug tussen Bergen op Zoom en het aangrenzende Borgvliet een brug die ik vele malen ben over gegaan.
Foto 5 De Molen van Borgvliet vroeger verpieterd en buiten gebruik. Nu gerestaureerd en werkend
Foto 6 Voormalige RK kerk het Antonius Abt te Borgvliet waar ik als misdienaar diende.
Foto 7 De bank van Jan van As, een ontmoetingspunt voor jongeren en een rustbank voor ouderen. Voor bekenden van Bergen op Zoom weet men dat aan die bank nog een geurige rijm kleeft.
Foto 8 Het Geitje , het carnavalsmonument van Bergen. Het Geitje vindt zijn oorsprong uit mijn familie. Ze is geschonken door Mien den Os Verbiest, eigenaresse van dans-cafe De Ster.
Foto 9 De Vecht voor Bergenaren beter bekend als “ Het Pielekes Water”. Genoemd naar het feit dat de uitgaande en beschonken lui hun teveel opgenomen bier deponeerde in het schuimend
          sop van De Vecht.

De vingetering symboliseert mijn herinnering


 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu